SAJAM MILITARIJE U ŠEMPETRU PRI NOVOJ GORICI 19. 10. 2014.

“Društvo Soška fronta” iz Nove Gorice organiziralo je međunarodni sajam pod nazivom “MEDNARODNO SREČANJE ZBIRALCEV MILITARIJ”. Sajam se održao 19.10.2014 godine u “HIT ŠPORT CENTRU u Šempetru pri Gorici u vremenu od 09,00 do 15,00 sati.

U ranim jutarnjim satima iz Zagreba krenuli su Haubica105, Bulldragon, njegov prijatelj Boban i 1982ivan. Ovoga puta nismo bili tako brojni u posjetu ovom sajmu, ali smo se bez obzira na to potrudili promovirati udrugu u najboljem svijetlu. Po dolasku dočekao nas je organizator sajma naš dragi prijatelj Jaka Marušić i kao što je obećao na sajmu u Zagrebu članovi udruge dobili su besplatan ulaz na sajam. Također postavili smo banner naše udruge na sam ulaz sajma tako da su ga svi posjetioci mogli vidjeti. Hvala Jaka!!!

Sajam je kao i uvijek bio odlično posjećen te se kod više od 120 prodavača iz 10-ak zemalja za svakoga dalo nešto naći. Cijene za svaki džep, Talijani i Austrijanci astronomski skupi, dobri komadi po dobrim cijenama, dok je bilo dosta iskopina i bajoneta bez drški i dijelova za male novce. Također se dalo naći i druge militarije kao vatreno oružje, minsko eksplozivna sredstva (naravno onesposobljeno), dijelovi uniformi, kape, šljemovi, vojne lopate, te druge sitnice koje nama sakupljačima izmamljuju osmijeh na lice. Svatko je našao nešto za sebe.

            Po završetku sajma cijene su drastično pale pa su se pojedini komadi mogli kupiti za duplo manje novca, tako da savjet za iduće sajmove-čuvajte lovu za kraj!