Kratki osvrt predsjednika HUKB Trolist na početku 2014. godine

Dragi prijatelji, evo nas i u 2014. godini!

Iza nas ostala je godina koju ćemo mi bajonetaši pamtiti po  pokretanju Hrvatske udruge kolekcionara bajoneta Trolist u Registru. To je bila godina kada je udruga čvrsto stala na svoje bajonetaške noge i u kojoj smo započeli s provođenjem aktivnosti s ciljem promidžbe bajonetaštva i sabljaštva, ali i kolekcionarstva općenito.

Iako bez značajnijih financijskih sredstava, tijekom 2013. godine proveli smo nekoliko značajnijih aktivnosti s ciljem predstavljanja naše kolekcionarske udruge. Tako smo s našim izložbenim stolovima sudjelovali na tradicionalnim kolekcionarskim sajmovima u zagrebačkoj Dubravi, bili smo sudionici događanja na “Crnoj kraljici” u Zagrebu, “Podravskim motivima” u Koprivnici a članovi udruge organizirano su posjetili i međunarodni kolekcionarski sajam u Šemeptru pri Gorici, u Sloveniji. Svi članovi udruge nakon uplaćene članarine dobili su i prepoznatljive članske iskaznice.

Sami prosudite jesmo li napravili dovoljno, ili pak premalo. Smatram da smo u financijski ipak teškoj godini koja je iza nas, kao i u uvjetima dislociranosti članova diljem Hrvatske napravili dosta, a pogotovo s obzirom na vrlo skromna financijska sredstva kojima smo raspolagali. Nadamo se da će nam ova, 2014. godina, biti mnogo bolja, da će se financijska situacija poboljšati svima i da će se naše kolekcije nastaviti popunjavati željenim komadima bajoneta i sablji tempom kojeg smo nekada svjedočili.

Na nama je, pak, da u 2014.godini u našu udrugu uključimo i sve ostale istinske kolekcionare starog hladnog oružja koji još nisu s nama, kako bi se još kvalitetnije nastavili družiti, pomagati jedni drugima i nesebično kao i do sada dijeliti – razmjenjivati kolekcionarska iskustva uz provođenje zajedničkih aktivnosti u interesu udruge.

Naš  bajonetaški forum ispunio je svoj temeljni cilj okupljanja kolekcionara bajoneta, sablji i bodeža iz Hrvatske, a priključili su nam se i drugi uvaženi članovi, poznati svjetski kolekcionari bajoneta iz ostalih država, što nas posebno veseli. Nadamo se da će se forum i dalje popunjavati  i širiti ovako kvalitetnim članovima, istinskim kolekcionarima hladnog oružja i da ćemo se na njemu lijepo družiti i dalje te svi zajedno educirati.

U ovoj, 2014.godini, moramo napraviti i kvalitetniji korak unaprijed, vezano uz same aktivnosti naše udruge, uspostaviti  kontakte sa sličnim svjetskim udrugama, udrugama u susjednim državama i svi se zajedno potruditi da se HUKB Trolist u ovoj drugoj godini postojanja profilira i preraste u ozbiljnu udrugu koja će u našem „kolekcionarskom svijetu“ biti prepoznatljiva po kvalitetnom radu i istinskom prijateljstvu njenih članova. Siguran sam da ćemo svi zajedno doprinijeti postizanju tog zajedničkom cilja.

Hvala uz bajonetaški pozdrav!

Predsjednik HUKB Trolist

Damir Vuković