Osmi međunarodni susret kolekcionara militarije, Zagreb, 18. II. 2017.

Osmi međunarodni susret kolekcionara militarije okupio je brojne domaće i inozemne posjetitelje. Sudeći po zadnja dva susreta, za sljedeći morati ćemo osigurati dodatni prostor u Kulturnom centru Dubrava. Trend rasta posjetitelja i izlagača iz susreta u susrete se nastavlja pa je i ovaj put broj bio rekordan. Ako usporedimo početke i prve susrete koje je Hrvatska udruga kolekcionara militarije Trolist organizirala vidimo da su susreti prerasli iz lokalnih druženja jedva desetak izlagača i članova udruge u međunarodna druženja kolekcionara, trgovaca i zaljubljenika u militariju koji dolaze iz svih dijelova Hrvatske i Europe.

Članovi HUKB Trolista organizirali su u suradnji s Vojnim muzejom izložbu Wehrmacht koju su posjetitelji mogli pogledati. Posebno se zahvaljujemo Mariu Logožaru, Leonardu Lukiniću, Goranu Malčiću i Ivanu Pavičiću na trudu oko izložbe.

Susret kolekcionara su već tradicionalno uveličali članovi Hrvatske udruge vojnih minijaturista prigodnom izložbom minijatura.

Na susretu kolekcionara oprostili smo se od nedavno preminuloga prijatelja udruge Josipa Pintara poznatog među kolekcionarima kao Deda Joža. Bio je veliki kolekcionar, simpatizer HUKB Trolista od prvih dana, ali prije svega istinski prijatelj.

U nastavku možete pogledati fotografije sa 8. međunarodnog susreta kolekcionara militarije.

© Zlatko Ivančok

 

Fotografije izložbe Wehrmacht

 

Gosti sajma

HUVM