Drugi međunarodni sajam militarije – Zagreb, 4. X. 2014.

2sajam

 

Drugi međunarodni sajam militarije u organizaciji Hrvatske udruge kolekcionara bajoneta Trolist održan je u Kulturnom centru Dubrava 4. listopada 2014. godine. Posebno smo zadovoljni sve većim brojem posjetilaca i izlagača koji prepoznaju sajmove u organizaciji HUKB Trolist kao vodeće sajmove u Hrvatskoj. Ponosni smo na odličnu suradnju s Kulturnim centrom Dubrava i Hrvatskom udrugom vojnih minijaturista koji se već tradicionalno vežu za naše sajmove. Ponosni smo i na sve pozitivne kritike koje smo dobili od posjetitelj sajma i nadamo se da ćemo sljedeći sajam organizirati još bolje. Za posjetitelje sajma organizirali smo Izložbu hladnog oružja iz Domovinskog rata na kojoj su se mogli vidjeti autentični i neki vrlo rijetki primjerci hladnog oružja. Članovi Hrvatske udruge vojnih minijaturista priredili su prekrasnu izložbu vojnih minijatura, a članovi Airsoft udruge Podravina predstavili su svoju udrugu. Član udruge Renato Vincek priredio je izložbu ratnog znakovlja iz Domovinskog rata s više stotina vojnih oznaka. U vrijeme održavanja sajma posjetitelji su mogli vidjeti Izložbu ratne fotografije 145. brigade HV koju je organizirala i postavila Udruga veterana 145. brigade HV. Velik broj posjetitelja i izlagača te široka ponuda bajoneta i ostalog hladnog oružja, vojnih oznaka, vojne opreme, knjiga, časopisa, fotografija i drugih predmeta doprinijeli su zadovoljstvom kupaca i prodavača.  Nakon sajma održana je godišnja skupština HUKB Trolist i druženje uz gulaš za sve članove udruge. Kao i uvijek do sada cilj nam je napraviti svaki sljedeći sajam malo boljim od onog prethodnog. Nadamo se da će nam to uspjeti i sa sljedećim sajmom kao što nam je uspijevalo do sada.

 Foto: Tomislav Blažičević

Foto: Krešimir Juratović

Gosti sajma:

 

HUKB Trolist

Članovi Hrvatske udruge kolekcionara bajonta – Trolist organizirali su prigodnu izložbu Hladno oružje iz Domovinskog rata

 

 

HUVM

U sklopu 2. međunarodnog sajma militarije Hrvatska udruga vojnih minijaturista postavila je prigodnu izložbu minijatura i ponudila posjetiteljima časopis Military Miniature.

 

OS

Renato Vincek izložio je u sklopu prigodne izložbe ratno znakovlje iz Domovinskog rata. 

veterani145brigade_logo

Posjetitelji sajma mogli su vidjeti Izložbu ratne fotografije 145. brigade HV koju je organizirala i postavila Udruga veterana 145. brigade HV.

 

AU Podravina

Airsoft udruga Podravina predstvavila nam se kao udruga koja je tematski orjentirana na reeanactingu SS VP ( Satnije Vojne policije OS RH) I BSD (Bojne za specijalna djelovanja OS RH).