7 . kolekcionarski sajam – Varaždin, 19. XII. 2015.

Danas je šestoro članova HUKB Trolist nazočilo u Varaždinu 7. kolekcionarskom sajmu u organizaciji Varaždinskog Kluba kolekcionara.

Do Varaždina su „potegnuli“ Ivan, Renči, Bajić, Krešimir, Allman te sada već uobičajeno i naš slovenski član HUKB-a Mig89 – Martin.

Od ljubaznih domaćina osigurano je za udrugu nekoliko stolova za prodaju – zamjenu viškova (Renči, Ivan i Krešimir) a svi stolovi na sajmu su bili besplatni kao i prostor koji je ustupio Hotel Turist a sajam je održan u odličnom prostoru , bivšem Casinu hotela.

Naravno da je naš Ivan odmah riješio za svoju kolekciju dvije socketice i sada je dobio za svoju kolekciju najstariju bajonetu iz 1799 god ! Ponuda za nas zanimljivih oštrica slaba….

Sajam je bio pravi kolekcionarski, moglo se naći za svega ponešto od starih petrolejki, slika, porculana, sablji , bajoneta, vojnog znakovlja pa do novčanica, salveta i starih dopisnica .

Zamjetno je da je broj prodavatelja kao i posjetitelja ove godine na sajmu značajno porastao. Nažalost puno znatiželjnih šetača a premalo zainteresiranih kupaca.

Varaždinci također imaju naš problem ….. a to je da već oko 11.30 skoro svi nazočni žurno odlaze doma na ručak da ne bi ostali gladni!

Iskoristili smo ovaj uspješni kolekcionarski događaj kako bi predali „Zahvalnicu HUKB Trolist“ za odličnu višegodišnju suradnju i promicanje kolekcionarstva današnjem domaćinu, Varaždinskom klubu Kolekcionara…… stariji članovi se sjećaju da je prvi naš kolekcionarski Trolist krenuo upravo iz Varaždina – Hrašćice uz punu potporu ovih varaždinskih kolekcionara.

Zahvalnicu je od predsjednika HUKB Trolist Allamana i Renčija primio u ime organizatora sajma, tajnik varaždinskog Kluba kolekcionara vrhunski kolekcionar i naš prijatelj Srečko Sačić istaknuvši želju za još bolju međusobnu suradnju i kolekcionarsku međusobnu potporu u budućim aktivnostima.

Na sajmu smo uspostavili kontakt i sa slovenskom kolekcionarskom udrugom i dogovorili se za međusobno pozivanja na sajmove koje ćemo priređivati ubuduće… uglavnom jedno lijepo provedeno kolekcionarsko prijepodne danas!